Yin yoga

Yin yoga heeft een rustig karakter. Het richt zich op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten door het statisch en langer aanhouden van de houdingen.

De houdingen rekken diepliggende spieren en maken het bekkengebied los. Met Yin yoga voel je je beter en meer ontspannen. Ook komen in de les Yang houdingen aan bod. Dit zijn meer dynamische en krachtige oefeningen die soepel in elkaar overlopen.

Yin komt van yin/yang, de oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit. Yin staat voor het introverte, vrouwelijke en statische. Yang staat voor het extraverte, mannelijke en dynamische.

Yin yoga kan een goede aanvulling zijn op actieve sporten zoals wielrennen, hardlopen en fitness.

De groepen bestaan uit maximaal 10 personen.

Yin yoga wordt gegeven op:

dinsdag 18:45 tot 20:15

vrijdag 09:00 tot 10:30

Kom een gratis proefles volgen!

Ik volg al jaren met veel plezier yogalessen bij Catalijne. Ze geeft op een fijne en rustige manier yogales. Ik kom echt tot rust. Na afloop drinken we altijd gezamenlijk een kop thee. Kom gerust langs en doe een yogales mee. Margriet.

Hele fijne yoga studio. Catalijne is erg relaxed en toegankelijk. Ze geeft je ruimte voor eigen tempo. Mooie mix tussen lichamelijke en geestelijke balans. Fijn dat Catalijne heel flexibel is met ruilen of inhalen van lessen. Priscilla.

Ik volg hier al jaren yogalessen en kan het iedereen aanraden! Een paar keer heb ik ook een andere yoga school geprobeerd maar ik blijf terugkomen bij Inner Strength. De lessen zijn altijd afwisselend en interessant voor ieder niveau. We focussen ons tijdens de les op yoga maar er is ook altijd ruimte voor een gezellig praatje of lolletje! Demi.

Al vele jaren volg ik de yogalessen van Catalijne. Iets wat ik nooit zal opgeven, omdat ik het belangrijk vind een soepel en sterk lichaam te hebben en te behouden. De lessen zijn afwisselend en weldoordacht, met zachte start en afronding. Maar daartussenin oefeningen die je lijf flink aan het werk zetten, mét balans tussen lichaam en geest.. Niets zweverig, gewoon lekker pittig. Bovendien ‘s zomers ook buitenlessen. Heerlijk! In Corona tijd (toen de lessen niet in groepsverband gegeven mochten worden) was Catalijne heel actief met online lessen en in het begin de yogales filmpjes. Complimenten! Voor mij de ideale yogadocente! Ik hoop haar lessen nog lang te volgen. Anke.